Bass Gear


"Inspiring Bass Players since 2010"

Beestige baswinkels:


BassMatters

Nederlands beste baswinkel. Paul & Paul verwelkomen je in hun “bass walhalla” te Nijmegen. Zeker eens kijken op de website, of - nog beter - als je daar in de buurt bent, een halve dag blijven koffie slurpen rond de bassistentafel. :-)


Drums & Co

Oorpsronkelijk een slagwerkspeciaalzaak, maar ondertussen ook een allround muziekinstrumenten winkel met scherpe prijzen en een zeer goeie service!

Dealer van o.a. Aguilar, Fender, MusicMan, Ampeg, Ibanez, Monocase, GruvGear, Roland/BOSS, Orange, Hagstrom, Yamaha, Dunlop, MXR, Sire (Marcus Miller bassen)...


The Gallery, Bass Merchant, London

Mocht u ooit eens in Londen zijn, dit is een aanrader!


Lord of the Strings (NL)

Nee, hier vind u geen hobbits, maar wel een gigantisch aanbod aan snaren, voor het geval u eens een onmogelijk te vinden setje bassnaren zoekt.


Basgitaren


Fender

Al 60 jaar dé meest gebruikte basgitaren, zowel live als in de studio. De Precision was de eerste bekende Fender bas, en de Jazz Bass z’n iets jongere broertje. Gebruikt door zowat alle basgrootheden uit de popgeschiedenis.  Fender Jazz Bass: een van mijn favorieten! Ik heb ze zowel in USA, Mexican als Squier versies.


Sadowsky

Schitterende, handgebouwde topbassen uit New York.


Lakland

En deze komen uit Chicago. Zowat dezelfde klasse als Sadowsky. Vaak gebaseerd op klassiekers zoals Fender Jazz en Precision bassen of MusicMan Stingray's. Lekker!


Ibanez

Meestal heel licht bespeelbare, ergonomisch vormgegeven bassen, die veel gebruikt worden in het stevigere genre. Zelf speel ik o.a. op een GAry Willis signature fretless 5-string. Fijne bas!


Yamaha

Grootste producent van muziekinstrumenten! Misschien minder bekend voor z'n bassen, maar wel enkele klassiekers, en enkele 'grote' endorsers, zoals John Patitucci.


Basversterkers


Aguilar

Versterkers, pick-ups, voorversterkers & vette effectpedalen uit New York. Mijn favoriet!

Zelf ben ik erg blij met mijn 2 SL112 kasten! Super licht, vette sound, en luid!

Check deze video over de fantastische Aguilar pickups: AJ Pickups


Hevos

De sympathieke Nederlanders Rob de Vos & Ben Heil bouwen sinds 1992 top-of-the-line, high-end basspullen in het Limburgse Panningen. Bekende Nederlandse bassisten zoals Marten Schulp, David de Marez Oyens (die ook voor De Bassist schrijft), Tony Overwater, en de Belgische Cédric Waterschoot spelen op deze fantastische versterkers.


Vanderkley

Marc Vanderkley bouwt high end bas luidsprekers en versterkers, niet goedkoop, maar wel héél straf spul!


Euphonic Audio

Deze erg fijne Amerikaanse basversterkers zijn helaas niet te krijgen in de Benelux, maar ik kon er gelukkig ooit eentje te pakken krijgen via eBay, de iAMP500.  :-)


Ampeg

Hoeft nauwelijks enige voorstelling… Qua basversterker merk haast even bekend als ‘Fender’ dat is voor de basgitaar. De SVT-Classic is nog steeds een van dé legendarische lampenversterkers voor bassisten, net als de mythische, vintage B-15, “flip-top” combo versterker.


Roland

De basversterkers van de CUBE serie gaan al een tijdje mee, mijn ouwe Cube 30 heeft al menige val doorstaan en doet het nog steeds.

Zeer degelijk gebouwde, goed klinkende oefencombo's met veel klank- en aansluitmogelijkheden.


Copyright © 2010-2019, PlayBass.be, All Rights Reserved. Tel.: +32/478/420.210 Mail: info@playbass.be