Youtube BASS


"Inspiring Bass Players since 2010"


YOUTUBE BASS LEGENDS


Scott's Bass Lessons

Scott Devine is een van de beste lesgevers op het internet. Tal van fijne YouTube filmpjes. Op zijn site vind je ook lesmateriaal, partituren, oefeningen, enz.

En de echte fanatiekelingen kunnen zich inschrijven voor de "Bass Academy". Ook ik ben een "lifetime member". :-)


Davie504

Tja, Davie, dé legendarische Italiaanse YouTube legende. Welke bassist heeft > 6 miljoen volgers?

Prettig gestoord. Foute humor, foute bas videos. Zeer de moeite dus. :-) 

De video met "100 Amazing Bass Lines" is nog steeds de moeite waard. 15 miljoen keer bekeken, op 5 jaar tijd. 


Everything Music - Rick Beato

Rick is een Amerikaanse producer/muzikant met een gigantische levenservaring als gitarist, bassist, sessie muzikant, producer, songwriter,...

Hij hoeft het niet te doen, wegens al lang "binnen", maar deelt graag zijn kennis en ervaring met de wereld. Heerlijke verteller ook, met een heel groot enthusiasme en "liefde voor muziek". Ik kijk altijd uit naar iedere video van hem.

Beste serie: "What makes this song great."


Janek Gwizdala

Solo bassist par excellence. Eigenlijk ook ex-drummer. En ook componist, producer en tennis fanaat.

Heel veel filmpjes van Janek op YouTube (daily VLOG's), en schitterende boeken voor de gevorderde bassist in zijn eigen "store": https://store.janekgwizdala.com/


Marlowe DK, PlayBassNow

Deze Deense bassist en basleraar is een ware legende op YouTube. Overigens ook een van de eerste die op Youtube bas videos maakte, sinds 2006 namelijk.

Ook op zijn site vind je heel veel lessen en coole "bass licks".


Free Bass Transcriptions

Kanaal van de Britse bassist Tom Kenrick. Zijn site heeft zo'n dikke 100 gratis transcripties van vele fijne baslijnen. Wel enkel in notenschrift, niet in TAB! Ook de BLOG is zeker de moeite.

Nog steeds een mysterie waarom zijn YouTube kanaal niet véél meer volgers heeft. Ga maar eens snuisteren! Op Instagram vind je hem als "tommykrizzle"


Adam Neely - New Horizons in Music

Adam is een New Yorkse bassist, die verder ook een straf potje gitaar en keyboards speelt, bijna dagelijks op het podium staat, of in een of andere studio. Hij studeerde aan het vermaarde Berklee College of Music (Boston, USA).

Zijn videos zijn echt mijn ding. Al is dit misschien niet voor iedereen. Eerder voor de gevorderde en/of veelvraat muzikant. Adam heeft een heel eclectische, brede smaak, speelt allerlei genres, en maakt videos over alle uithoeken van de muziek. Zowel hedendaags als over muziekgeschiedenis.

Ondertussen toch ook al 1 miljoen volgers.

Copyright © 2010-2019, PlayBass.be, All Rights Reserved. Tel.: +32/478/420.210 Mail: info@playbass.be