Over

Over PlayBass.be

Bio

PlayBass is eind 2010 opgericht door Maarten Arnou, beroepsmuzikant, basgitarist en muziekleraar, met de bedoeling om bassisten in Vlaanderen te inspireren.


Maarten behaalde in 2002 het Bachelor diploma muziekleraar, en in 2010 het Master diploma Pop/Jazz Basgitaar aan het Conservatorium Gent, waar hij afstudeerde bij Vincent Pierins.

Hij volgde lessen & workshops bij David De Marez-Oyens, Bert Embrechts, Vincent Pierins, Carlo Van Belleghem, Nicolas Thys, Maarten Weyler, Scott Devine, Gary Willis, Ed Friedland, Janek Gwizdala,...


Hij geeft de lessen basgitaar en combo aan dé Academie van Ieper, en de Kunstacademie van Torhout-Zedelgem, in de Pop-Rock-Jazz afdeling.


Hij gaf eerder ook lessen basgitaar, gitaar, ukulele, samenspel, notenleer en muziektheorie in de Jeugd Muziek Ateliers te Brugge, het KMTO te Knesselare, vzw De Muziekfabriek, de Stedelijke Academies van Knokke-Heist, Asse, Opwijk, Oostende, en in verschillende secundaire scholen in West- en Oost-Vlaanderen.


Bands & projecten

Je kunt Maarten regelmatig aan het werk zien als bassist bij de volgende bands:

Smashdance - Professionele partyband.

Faute Bendt - Volledig "foute" coverband, zowel qua muziekkeuze als kostuums!

Liliane Saint-Pierre - het mooiste werk van en met Liliane zelf.

Gentlemen - Akoestisch kwartet met meer dan 150 songs uit een halve eeuw popgeschiedenis.

Sisterhood - Partyband met muziek van vrouwelijke artiesten en songwriters.


Daarnaast speel(de) Maarten de laatste jaren ook wel eens met Paul Michiels, Barbara Dex, Raymond vh Groenewoud, Jean Bosco Safari, Christoff & Lindsay, Sergio, Eline De Munck, Jim Cole, Elke Bruyneel, Brahim, Sandrine, Paul Severs, Geena Lisa, Ontpopt, Projectkoor Chantage, Nacht v/d Punch, De Vierkante Meter...


Ontpopt@CaFeestDePinte_zomer2019_09